Op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging?

Mensen zijn belangrijk en bijgevolg besteedt Private Insurer aandacht aan een gedegen talentenbeleid.

Het talentenbeleid binnen Private Insurer heeft een persoonlijke, maatschappelijke en een ondernemingsdimensie. Als financiële instelling wenst Private Insurer haar maatschappelijke plicht, haar zorgplicht, centraal te stellen. Bij de selectie wordt daarom, naast de technische vaardigheden, eveneens rekening gehouden met de mate waarin het individu in staat is de maatschappelijke zorgplicht van de instelling daadwerkelijk in de praktijk te brengen. De mens wordt niet gereduceerd tot zijn diploma. Persoonlijkheid, ethiek, integriteit en verdraagzaamheid zijn evenzeer van belang.

Individueel wordt in functie van het profiel training en coaching georganiseerd en opgevolgd voor individuele professionele ontplooiing van het individu binnen de onderneming.

Tevens voert Private Insurer als onderneming gevestigd in de Brusselse regio, de grootste diversiteitspool van het land, een actief diversiteitsbeleid. “Diversity @ Work” wordt binnen Private Insurer in de praktijk gebracht en op die wijze draagt de onderneming haar steentje bij om op de werkvloer interculturele contacten en ervaringen mogelijk te maken. “Diversity @ Work” werkt, vraag het aan onze medewerkers!

Spontaan solliciteren?

Heeft u interesse om mee te werken aan een duurzaam verzekeringsverhaal? Aarzel dan niet om spontaan te solliciteren. Wij nemen zeker contact met u op.

Ons kantoor

Private Insurer NV,
Tedescolaan 7,
B-1160 Brussel
T. +32 (0) 2 676 18 60
F. +32 (0) 2 676 18 69
service@privateinsurer.com

Private Insurer is een erkende Belgische levensverzekeringsonderneming

Voor de auditwerkzaamheden doet Private Insurer beroep op Deloitte en KPMG.
Willis Towers Watson staat in als actuaris.
Wij staan onder het toezicht van  en

Please publish modules in offcanvas position.